„Аутопутеви Српске“: Aкцијa „Кликни-допуни ТАГ“ изазвалa велико интересовање корисника

ГС
„Аутопутеви Српске“: Aкцијa „Кликни-допуни ТАГ“ изазвалa велико интересовање корисника

Апликација је намјењена корисницима услуге електронске наплате путарине, који већ посједују или ће тек купити ТАГ уређај, помоћу којег ће кроз наплатне станице пролазити без потребе за заустављањем или чекањем у редовима.

Акцијом  „Кликни-допуни ТАГ“, Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ начинило је значајан корак у правцу унапређења и модернизације својих услуга, што је наишло на очекивано велико интересовање јавности. Наиме, како би корисницима услуга што више олакшали и поједноставили вожњу и путовање ауто-путевима у Републици Српској, стручни тим Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“, уз подршку представника Института „Михајло Пупин“ из Београда, израдио је и пустио у употребу мобилну апликацију „Аутопутеви РС ЕНП“.

Апликација је намјењена корисницима услуге електронске наплате путарине, који већ посједују или ће тек купити ТАГ уређај, помоћу којег ће кроз наплатне станице пролазити без потребе за заустављањем или чекањем у редовима, карактеристичним у периоду љетне и зимске туристичке сезоне, као и током празника.

Најважнија предност лежи у чињеници да корисници само једним доласком на наплатну станицу путем апликације „Аутопутеви РС ЕНП“ своје корисничке рачуне могу да допуне у сваком тренутку, са било ког мјеста. Да би то остварили, корисници треба да ураде следеће:

РЕКОНФИГУРАЦИЈА ТАГ-а, НОВИ УГОВОР И ПРЕУЗИМАЊЕ АПЛИКАЦИЈЕ

Први корак је одлазак до једне од пет наплатних станица: „Јакуповци“, „Чатрња“, „Прњавор“, „Кладари“ и „Костајница“, на којој ће затражити реконфигурацију постојећег ТАГ уређаја и промјену уговора са претплатничким рачуном. Тиме уједно престаје и потреба за будућим одласцима до наплатних станица, јер ће убудуће корисници своје рачуне допуњавати искључиво онлајн. Затим је потребно преузети мобилну апликацију „Аутопутеви РС ЕНП“ на  „Google play“ и „App Store“. На новом уговору добиће QR код, који затим треба да скенирају, користећи преузету апликацију и унесу имејл адресу на коју ће им стићи верификациони линк.

РЕГИСТРАЦИЈА НАЛОГА НА АПЛИКАЦИЈИ

По добијању верификационог имејла и клика на добијени линк са адресе: [email protected], корисници могу да креирају лозинку за своју апликацију. Тиме је процес верификације успјешно обављен. Следећи корак при уласку у апликацију је креирање ПИН кода који ћете користити приликом сваког приступа апликацији.

ПЛАЋАЊЕ

На овај начин, успјешно је извршено приступање апликацији и ТАГ уређају. Послије ових корака, кориснички рачун је спреман за допуну путем интернета. Корисник треба да одабере опцију „Допуните“, гдје уноси жељени новчани износ, као и податке са платне картице. Уколико жели, податке са картице може да сачува, али није обавезан. Послије тога, обавезно је да да сагласност, односно да изабере опцију да је сагласан са условима кориштења.

НОВИ КОРИСНИЦИ

Што се тиче нових корисника, који до сада нису користили услугу електронске наплате путарине, њихов први корак такође је долазак на једну од наведених пет наплатних станица, гдје ће, уз уређај, добити уговор и неопходни QR код. Следећи кораци исти су као и код постојећих корисника, односно преузимање апликације, креирање налога и плаћање путем интернета.

A screenshot of a web pageDescription automatically generated

A cell phone with a screen on itDescription automatically generated

A card with a red and white backgroundDescription automatically generated

A red and white background with white textDescription automatically generated

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана