Јовић: Пријавити што више дјеце за пројекат социјализације

Срна
Foto: Срна

Директор Фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић апеловао је данас да родитељи пријаве дјецу која имају право учешћа у пројекту "Социјализација дјеце Републике Српске", а који Фонд ове године планира да реализује у пуном капацитету.

Јовић је изјавио Срни да је Фонд, на задовољство свих корисника, успио да крене у реализацију овог пројекта у пуном капацитету, након одгађања 2020. због вируса корона, те реализације у мањем обиму прошле године, из истог разлога.

- Уочили смо да поједини наши корисници, који имају право на учешће, нису били адекватно обавијештени о јавном конкурсу за одабир дјеце и стручног особља који је расписан 21. марта. Није владала велика заинтересованост, вјероватно јер су људи мислили да пројекат поново неће бити реализован због пандемије - рекао је Јовић.

Он је напоменуо да је Фонд донио одлуку да јавни конкурс продужи до 5. маја.

- Имамо могућност да пошаљемо већи број корисника и не желимо да ико буде изостављен. Још једном апелујем на родитеље да пријаве дјецу и да у овој години овом пројекту вратимо сјај, какав је имао прије пандемије - напоменуо је Јовић.

Он је подсјетио да је овај пројекат први пут реализован 2002. године, од када је кроз њега прошле око 34.000 лица.

Јовић је рекао да Фонд очекује да ће пројекат и ове године бити успјешно реализован и да ће дјеца која буду учествовала по његовом завршетку бити задовољна и срећна.

- На море иду дјеца која имају од шест до 15 година, дјеца која имају примања из социјалних категорија, она која су корисници дјечијег додатка, из борачке популације, дјеца из вишечланих породица. Имамо ту и посебно талентовану дјецу, као и дјецу са потешкоћама у развоју од шест до 18 година, коју комбинујемо у посљедњим смјенама, крајем августа-почетком септембра - навео је Јовић.

Говорећи о динамици реализације, Јовић је подсјетио да је то период од 1. јуна до 24. септембра.

- Ове године биће реализован у 13 смјена - прва ће бити осмодневна, у коју ће бити укључени предшколци. Све остале смјене су десетодневне, а планирани обухват је минимално око 1.700 дјеце и око 400 лица пратећег особља и родитеља чија дјеца имају потешкоће у развоју - навео је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана