Јовани Чаркић титула "Мала принцеза"

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Ученица шестог разреда Основне школе "Јован Стерија Поповић“ из Вршца Јована Чаркић освојила је пјесмом "Зима" титулу "Мала принцеза" на бањалучком фестивалу "Дјечије царство".

Жири у саставу Слободан Станишић, Тоде Николетић и Јово Чулић навео је у одлуци да се послије дуго времена на пјесничкој сцени појављује таленат са таквим осјећајем за лирски израз и дескрипцију.

Прву награду у категорији млађих финалиста освојила је ученица другог разреда Основне школе "Октоих" из Подгорице Касија Божовић, док је међу старијим финалистима најбоља била Анастазија Стојадиновић из Основне школе "Ђуро Стругар" из Београда.

Другопласирани међу млађим основцима били су Емин Заимовић из Какња, Петја Анђеловска из Скопља, Нева Поповић из Београда и Матиц Голоб из Фрама, док су сребро међу старијим основцима узели Андреј Вукашиновић из Лајковца, Лана Лејић из Модриче и Јана Башовић из Београда.

Догађају је присуствовао и овогодишњи лауреат награде "Принц Дјечијег царства" Перо Зубац.

Додијељене су и треће награде, које су равноправно подијелили Асја Врето /Раковица/, Фарук Јолдић /Тузла/, Мартина Вујисић /Подгорица/, Матија Илић/(Бањалука/, Василије Недељковић /Београд/ у млађој категорији и Инга Лаћарац /Сремска Каменица/, Катарина Каназир /Београд/, Марија Јеремић /Лајковац/, Сергеј Јовић /Ниш/, Елвин Тахировић /Илиџа - Храсница/, Росана Гошева /Скопље/, Теа Стокић /Бијељина/ и Жига Лах /Апаче/ међу њиховим "старијим" колегама.

Манифестацију "Дјечије царство" организовлао је удружење "Култарт" уз покровитељство града Бањалука и Министарства просвете и културе Републике Српске и Представништва Репубике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана