Још један тим спасилаца ФУЦЗ-а стигао у турски Хатај и придружио се потрази за настрадалима

Срна
Foto: Aнадолија

САРАЈЕВО- Додатне снаге припадника Јединице за урбано трагање и спашавање /УСАР тим/ федералне специјализоване јединице за спасавање из рушевина стигао је јутрос у Хатај, на југоистоку Турске, које је једно од најтеже земљотресом погођених подручја.

Појачање од 10 припадника УСАР тима Федералне управе цивилне заштите /ФУЦЗ/ са додатном опремом неопходном за наставак рада на терену, упућено је прексиноћ из Сарајева ради повећања капацитета спасилачких тимова ангажованих на претраживању рушевина и потрази за настрадалима на подручјима која су 6. фебруара погођена катастрофалним земљотресом у Турској и Сирији, саопштено је из Федералне владе.

Они су се придружили спасиоцима Федералне јединице који су упућивани у Турску од 7. фебруара, а врше претраге са четири пса за потраге, неопходном механизацијом, специјалним алатима и савременом електронском и личном опремом.

Према јутрошњем извјештају ФУЦЗ-а, припадници УСАР тима на подручју Хатаја и даље настављају рашчишћавање и претраживање рушевина у насељима Сумерлер и Дефне, радећи 24 часа дневно у смјенама.

Како наводе из ФУЦЗ-а, УСАР тим ради на јако захтјевним пословима резања и уклањања великих бетонских комада, а с обзиром на то да је протекао одређени период од земљотреса и да радове на терену преузимају тешке машине, спасилачки тимови ће пратити и њихов рад на уклањању рушевина.

На јучерашњој хитној сједници Федерална влада задужила је Цивилну заштиту да, у складу са закључком Владе од 6. фебруара, наставе активности на пружању помоћи у подручјима погођеним земљотресима у Турској и Сирији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана