Јондић: Приоритет враћање права на топли оброк и регрес

СРНА
Foto: arhiva

БАЊАЛУКА - Приоритет Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске јесте враћање права на накнаде за топли оброк и регрес на начин да се посебно исказују и исплаћују у односу на постојеће коефицијенте, изјавила је данас предсједник Синдиката Аница Јондић.

Јондићева је истакла да је ријеч о 55.000 радника Министарства унутрашњих послова, управе, правосуђа, у образовању, науци и култури, те у области здравства. Она је подсјетила да је Народна скупштина на сједници од 15. децембра прошле године усвојила закључак којим је обавезала Владу да по окончању првог овогодишњег квартала настави преговоре са гранским синдикатима буџетских и фондовских корисника како би се за 55.0000 радника обезбиједио поврат права на топли оброк и регрес.

Јондићева је послије сједнице Скупштине Синдиката навела да топли оброк ове године износи осам КМ дневно. Она је рекла да се укупна примања припадника МУП-а састоје од плате и двије или три врсте накнада, као и да плата полицијског службеника са средњом стручном спремом, када се изузму додаци, износи 600 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана