Јесен почела са пљусковима и грмљавином

Срна
Јесен почела са пљусковима и грмљавином

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и ФБиХ данас се очекују јачи пљускови са грмљавином и обилне падавине, а током дана и увече биће све хладније.

Током пријеподнева на сјеверозападу биће хладније са јаком кишом и пљусковима са грмљавином, на истоку и југу суво и топло уз сунчане периоде, а током дана падавине ће јачати на западу и сјеверу, затим и на југу.

Послије подне и до вечери јача киша захватиће и источне предјеле, увече ће бити обилних падавина у већини предјела, а до вечери ће и на истоку доћи до пада температуре ваздуха, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће умјерен до јак вјетар, на планинама понегдје и олујни, јужних смјерова, на сјеверу слаб до умјерен.

Метеоаларм је издао наранџасто упозорење због обилних падавина широм БиХ, које могу узроковати појаву бујичних и урбаних поплава.

Потребно је предузети мјере опреза и пратити посљедњу прогнозу времена, објављено је на сајту Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 18 на сјеверозападу до 31 на истоку, у вишим предјелима на западу од 16 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у осам часова: Бјелашница 10, Кнежево 13, Шипово, Мркоњић Град, Рибник и Чемерно 15, Фоча и Рудо 16, Бањалука, Србац, Сребреница и Вишеград 17, Приједор, Нови Град, Соколац, Хан Пијесак, Гацко и Калиновик 18, Сарајево, Добој и Зеница 19, Бијељина, Зворник, Тузла и Мостар 20, Билећа 23, Требиње 25, а Неум 26 степени Целзијусових.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана