Јеринић: Пуштање прве дионице коридора "пет це" значајно ће растеретити саобраћај

Срна
Јеринић: Пуштање прве дионице коридора "пет це" значајно ће растеретити саобраћај

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је данас да ће проток саобраћаја и улаз у град бити знатно убрзан након што ускоро буде пуштена у саобраћај прва дионица коридора "Пет це" на правцу од петље Товира до петље Костајница.

Јеринић је рекао новинарима у Довоју да су радови одмакли и на другој дионици од Костајнице до Путниковог брда чијом изградњом ће бити комплетирана обилазница око Добоја и растерећен саобраћај.

"Поготово у љетном периоду када пуно туриста пролази према Далмацији и Херцеговини, а и дијаспора када је ту имамо отежан саобраћај на путу М17, који је најпрометнији пут у БиХ", рекао је Јеринић.

Он је поручио да је сваки отворени километар ауто-пута у Републици Српској значајан не само за град Добој већ и за читаву Републику Српску.

"Великим путевима људи долазе, а малим одлазе", рекао је Јеринић, указујући и на развојне могућности по ову локалну заједницу након што се комплетира дионица коридора "Пет це" кроз Српску. Јеринић је указао на допринос и максимално залагање Владе Републике Српске на изградњи што већег броја траса ауто-путева и успостављању саобраћајних мрежа према региону.

"Тако би из Добоја на сат и по до два вожње били до Београда, Загреба, односно на 20 минута до ЕУ када се заврши коридор Пет це кроз Републику Српску", навео је Јеринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана