Јелка Ковачић трага за мужем 31 годину

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Предсједник Удружења породица несталих лица Братунац-Сребреница Јелка Ковачић рекла је данас у Бијељини, гдје је одржан округли сто "Правда за нестале", да трага за мужем који је нестао прије 31 годину.

"Зликовце у Хагу ослобађају, а у Подрињу су направили покољ. Прије 31 годину у њиховом чувеном пилићарнику нестао ми је муж. Њихови људи се сахрањују под неким частима, љиљанима, наградама, а ми још чекамо и трагамо за нашим несталим", рекла је Ковачићева.

Предсједник Удружења породица несталих бораца и цивила Семберија и Мајевица Смиља Митровић и данас трага за несталим сином.

"Несхватљиво је да 30 година упорно тражимо своје најмилије, али их не налазимо, уз сву борбу и покушаје", рекла је Митровићева.

Она је истакла да су у оквиру пројекта "Правда за нестале" на овај округли сто, осим представника институција укључених у процес тражења и идентификације, позвали и представнике Тужилаштва БиХ, те кантоналних тужилаштава, окружних тужилаштава Бијељине, Бањалуке и Брчко дистрикта.

Митровићева је навела да је Удружење породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице добило сагласност од других удружења на нивоу Републике Српске да овај пројекат спроведе заједно са представницима ових институција, с циљем рјешавања информација о тражењу несталих особа.

"Сада, умрежени са свим тужилаштвима у БиХ, очекујемо ћемо их заједно лакше тражити и наћи", рекла је она.

Предсједавајући Колегијума Института за нестала лица БиХ Никола Перишић рекао је да је да очекује да ће убудуће бити бољи резултати када је ријеч о тражењу несталих, будући да су сада на нивоу БиХ сви умрежени у том процесу, од законодавне до извршне власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана