Јелени Триван, генералном директору „m:tela“, уручена Плакета за одговорног пореског обвезника

ГС
Јелени Триван, генералном директору „m:tela“, уручена Плакета за одговорног пореског обвезника

БAЊАЛУКА - Генералном директору компаније „m:tel“ Јелени Триван премијер Републике Српске Радован Вишковић уручио је Плакету за одговорног пореског обвезника у сектору за телекомуникације и ИТ.

Плакета јој је уручена на пословној конференцији под називом “Изазови и будућност пословања”, која се одржава у Бањалуци, у просторијама Банског Двора, у организацији Уније удружења послодаваца Републике Српске.

-Са доласком новог менаџмента акције компаније „m:tel“ порасле су за 12 одсто на Бањалучкој берзи, порасло је и наше пословање, и морам да кажем да све то захваљујући и повољној пословној клими у Републици Српској. Постоји  предрасуда да у Републици Српској владају неповољне економске околности и да то није право место за инвестирање. Међутим, Република Србија је управо овде инвестирала и наша инвестиција м:тел се показује као добар бизнис који доноси користи и Републици Српској и Републици Србији којој плаћамо дивиденду. Све олакшице које Влада Републике Српске чини нама као послодавцу омогућавају да будемо највећи порески обвезник не тако што нам се повећавају намети, него што нам се повећава профит, па имамо новца да уплаћујемо редовно у буџет Републике Српске, имамо новца и да повећавамо плате радника и будемо одговоран послодавац, а имамо и новца да улажемо у заједницу - изјавила је Јелена Триван.

Јелена Триван је поручила и да ће компанија „m:tel“ наставити са добром праксом да улаже у заједницу у којој послује кроз различита културна и спортска спонзорства, али и да је опредјељена да  подржи потребе грађана Републике Српске.

Конференција “Изазови и будућност пословања” је организована у оквиру реализације пројекта ”Допринос организација цивилног друштва побољшању утицаја предузетништва на социо-економски развој БiХ - ЕИСЕ” који финансира Европска унија, а који sпроводи Унија удружења послодаваца Републике Српске.

Циљ конференције је да се кроз дијалог послодаваца, представника Владе Републике Српске, академске заједнице, институција и стручних организација препознају кључни економски и социјални изазови, као и правци дјеловања ка стварању продуктивне и социјално праведне заједнице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана