Јелена Триван, нови амбасадор Down Syndrom центра

M:tel
Јелена Триван, нови амбасадор Down Syndrom центра

Генералној директорки компаније м:тел Јелени Триван уручена је повеља амбасадора Down Syndrom центра за просторе Србије, Косова и Метохије, у оквиру манифестације „Могу Хоћу Знам" која је одржана на Јахорини у организацији Down Syndrom центра Бањалука.

Манифестацији су присуствовали штићеници овог центра, али и људи који им свесрдно помажу годинама уназад, попут Јелене Триван, којој је припала ова специјална титула. 

 

„До сада сам у животу имала прилику носити разне титуле, али амбасадор до сада нисам била, тако да ми је ово заиста велика част и привилегија. И, искрено, већа ми је привилегија да будем амбасадор ове деце, који су временом постали  моји пријатељи, као и пријатељи мојих колега из м:тел-а, него онај други, званични. Са овим људима смо се саживели, са њиховим мукама и радостима, тако да ми је драго и велика част да са њима проводим време и кад играмо фудбал заједно или сада овде на Јахорини када се дружимо, кувамо, садимо… Све то обележава трајно наше пријатељство, а сада формално моју обавезу да се о њима старам док год сам жива, колико год могу", нагласила је Јелена Триван.

У част именовања амбасадора, на врху Јахорине биће засађене саднице дрвета гинко билоба, а између осталих садржаја којима су овога дана могле да присуствују званице, одржана је и радионица кувања, те је и нова амбасадорка Јелена Триван, заједно са другарима из Центра, учестовала у њој. Да је ова блискост обострана, говоре и ријечи директора Центра Зорана Јелића, који је у име свих корисника и чланова Центра упутио поруку: „Особе са синдромом Down из овог центра су осјетили да их Јелена Триван воли управо онаквим какви они јесу, осјетили су њену искреност, доброту и племенитост".

У оквиру манифестације уприличена је и додјела златних повеља захвалности, као и представа, те плесна ревија, поетске, ликовне, музичке и куварске радионице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана