Јавор: Желимо одличну сарадњу са здравственим установама

Срна
Јавор: Желимо одличну сарадњу са здравственим установама

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Слободан Јавор на састанку са представницима синдикалних организација шест приједорских здравствених установа захвалио је још једном свим здравственим радницима на пожртвованом и професионалном раду током епидемије вируса корона.

"Градска управа жели, не добру, него одличну сарадњу са здравственим установама и здравственим радницима и у наредном периоду", поручио је Јавор.

Он је присутне упознао о неопходним процедурама и редослиједу активности које слиједе како би здравственим радницима била исплаћена обећана средства као вид подршке градске власти здравственом систему у Приједору.

"Након што се испоштују све потребне законске процедуре планирана средства од 400.000 КМ биће оперативна у наредних мјесец дана, а будући да је синдикат тај који заступа раднике, он ће донијети одлуку како ће у којој здравственој установи ова средства бити распоређена", рекао је Јавор.

Он је додао да је предвиђено да медицински и немедицински кадар добије по 400 КМ.

Представници синдикалних организација који су присуствовали данашњем састанку захвалили су за разумијевање и одржано обећање, истичући да су здравствени радници солидарни и да се надају да ће у свакој од установа наћи адекватан начин да додијељена средства буду расподијељена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана