Јавор: За четири мјесеца асфалтирано више од 40 путних праваца

Srna
Foto: fb

ПРИЈЕДОР- Градоначелник Приједора Слободан Јавор посјетио је данас Аеродромско насеље с чијим мјештанима је разговарао о инфраструктурним проблемима и потребама, те обишао до сада асфалтиране улице.

Јавор је у изјави новинарима у Приједору изразио задовољство до сада урађеним, напомињући да је од избора, који су одржани 12. децембра до данас асфалтирано више од 40 путних праваца.

"Вриједност тих радова су два милиона КМ, а укупна дужина асфлтираних путева је већа од 13 километара", навео је он.

Он је најавио да ће у наредним данима бити асфалтирано још 19 путних праваца, односно пет километара путева широм Приједора, вриједности 560.000 КМ.

"Од ових средстава која смо планирали утрошити захваљујући Влади Републике Српске, која је препознала проблеме наших мјештана и саме локалне заједнице, ми ћемо радити на територији, надам се, ускоро будуће општине Омарска и тамо ћемо највећи дио макадамских путева и асфалтирати", навео је Јавор.

Поред тога, како је рекао, биће рађени и путни правци у Горњим Орловцима, биће завршен и тротоар код Основне школе "Петар Кочић" на Уријама, а наставља се и реконструкције дотрајалих улица, те се након Улице Мајора Милана Тепића сада прелази у насеље Пећани.

"Тамо нам је циљ да у што краћем року асфалтирамо кључну Улицу митрополита Петра Зимоњића. Када буде завршен пројекат, позваћемо мјештане да дају приједлоге како ће изгледати главна улица. Ових дана очекујемо да ће бити расписан тендер за асфалтирање платоа између борачких зграда на Пећанима, да завршимо цјелину што се тиче тог дијела града“, навео је Јавор.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Аеродромско насеље Никола Марић рекао је да ту живи више од 20 година и да мјештани до претпрошле године нису добили ништа.

"У међувремену нам је асфалтирано више од 25 улица за двије године. Очекујемо још расвјету и остаје нам за асфалтирање још 11 улица, негдје отприлике још око 1.300 метара све укупно. Оборинске воде представљају проблем, али имамо обећање да ће то бити ријешено у што краћем року", рекао је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана