Јавор преузео дужност градоначелника Приједора

Срна
Foto: srna

ПРИЈЕДОР- Слободан Јавор преузео је данас дужност градоначелника Приједора.

 

Он је најавио да ће се сутра састати са начелницима одјељења да сагледа ситуацију у општини и стање у одјељењима и буџету како би се могао планирати први квартал.

Јавор је најавио да ће се залагати да се одмах крене у рјешавање инфраструктурних и других проблема суграђана.

"Наш град не смије стајати, предуго је стајао, изгубили смо превише времена, потребно је да одмах кренемо у реализацију пројеката, а не да чекамо изборе. Очекујем подршку Владе Републике Српске да сви заједно кренемо у реализацију тога", рекао је Јавор новинарима у Приједору након преузимања дужности.

Он је изразио жељу да град Приједор буде град свих грађана, а не само појединаца, како је то, према његовим ријечима, био случај претходних година.

"Морамо сви заједно да се укључимо. Врата општине, као и свих предузећа и установа су широм отворена. У претходном периоду град се отуђио од суграђана и ту лошу праксу мијењамо", рекао је Јавор.

Јавор је најавио да ће, док је он градоначелник, сваке посљедње суботе у мјесецу бити организована кафа са суграђанима, којој ће осим њега присуствати и начелници одјељења.

"Позваћемо све наше суграђане да дођу, да разговарамо сви заједно, да изнесу своје проблеме и да им пружимо прилику да учествују у креирању судбине и будућности нашег града“, најавио је Јавор.

Он је истакао да појединац сам не може ништа, да коалиција на власти у Приједору има тим људи, и млађих и старијих, који су способни да воде град.

"Позивам и опозицију да се укључи, да буде корективни фактор, да сви заједно доносимо најбоље одлуке за наш град и наше суграђане, без било каквих подјела. Морамо сви заједно се укључити ако желимо граду вратити статус другог у Републици Српској", додао је Јавор.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић изјавио је да се трудио да ради шта је могао и морао у протекла три мјесеца колико је обављао дужност градоначелника.

"Вјероватно има неких људи који ће неке моје потезе замјерити, али ја ту не могу ништа. Ко није схватио да је ово тако морало бити, тај ништа не разумије и, искрено, мишљење тих људи ме неће пуно ни занимати“, рекао је Ковачевић.

На пријевременим изборима 12. децембра прошле године кандидат СНСД-а Слободан Јавор освојио је 13.685 гласова, а другопласирани Горан Предојевић из Коалиције "За наш Приједор – ДНС, СДС и ПДП" 10.625 гласова. /кр

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана