Јавор: По 100 КМ мјесечно субвенција за родитеље дјеце у приватном вртићу

Срна
Јавор: По 100 КМ мјесечно субвенција за родитеље дјеце у приватном вртићу

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Слободан Јавор изјавио је данас да је 80.000 КМ у ребалансу буџета града обезбијеђено за субвенције родитељима дјеце која похађају приватну предшколску установу.

Он је навео да ће свако дијете које похађа приватну предшколску установу добијати по 100 КМ мјесечно док се не обезбиједи довољан број мјеста у јавној установи.

"Драго ми је што смо као локална заједница заједно са родитељима ово успјели и жао ми је што ово није прије ријешено и сигуран сам да је било могућности, али су о томе одлучивали неки други људи који су имали друге приоритете", рекао је Јавор новинарима у Приједору, након разговора са родитељима дјеце из приватног вртића.

Он је најавио да ће у наредним данима бити расписан тендер за изградњу вртића за око 220 малишана, колико сваке године остаје испод црте при упису у јавну предшколску установу.

Александар Шкорић из савјета родитеља дјеце из приватног вртића захвалио је Градској управи и градоначелнику за субвенцију.

"То ће сигурно у вријеме данашњих поскупљења бити велика помоћ родитељима који нису били у могућности да дијете упишу у државни вртић и тиме Приједор уствари испуњава уставну и законску обавезу да на једнак начин третира предшколско образовање односно, да грађани под једнаким условима могу да остваре то своје право", истакао је Шкорић.

У наредним данима ће родитеље бити обавијештени која ће документација бити потребна да се оствари субвенција. Приватни вртића има 220 дјеце и нека користе пуни боравак, а нека полудневни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана