Јавор организовао пријем за перспективне приједорске спортисте

Srna
Foto: Srna

ПРИЈЕДОР- Градоначелник Приједора Слободан Јавор организовао је данас пријем за више перспективних спортиста поводом остварених резултата, планираних активности и предстојећих такмичења, саопштено је из Градске управе.

Предсједник Шах клуба "Рудар Приједор" Раде Јаворић рекао је да су жене стекле услове за излазак на европску сцену и да је, захваљујући дамама које добро играју шах, ФИДА дала Републици Српској могућност да идуће године организује европско првенство у убрзаном и брзопотезном шаху за младе до 20 година. 

"То је нама посебна част и задовољство и градоначелнику смо жељели то да презентујемо и да договоримо могућности наставка наше, иначе веома добре, сарадње", истакао је Јаворић. 

Члан Таеквондо клуба "Љубија - Приједор" Данило Вукотић ће као кадет и члан таеквондо репрезентације БиХ учествовати на европском првенству од 22. до 29. новембра на Малти. 

Његов тренер Весо Арежина истакао је да је град дао подршку за покриће дијела трошкова одласка на ово такмичење. 

"Наша очекивања су велика будући да је Данило 19. на свјетској ранг-листи што је велики успјех за овог младог спортисту", рекао је Арежина. 

Никола Радић, предсједник Фудбалског клуба "Козара", који је јесењи првак четврте подручне лиге Приједор, навео је да је ријеч о клубу који је изгубио једанаест играча у Одбрамбено-отаџбинском рату и да ове године није подржан из буџета града. 

"Не можемо дозволити да се клуб угаси, а било је момената када клуб пола године није радио и, подстакнути тим свим, ми смо одлучили да будемо уз тај клуб. Ми радимо без надокнаде, а већ смо успјели да привучемо доста младих и имамо омладински погон од 40 дјечака и пуно навијача и симпатизера, те вјерујемо да је ово фина и здрава прича", рекао је Радић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана