Јавор: Од данас до краја године 63.000 КМ субвенција превозницима

СРНА
Јавор: Од данас до краја године 63.000 КМ субвенција превозницима

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Слободан Јавор изјавио је да ће приватним превозницима који врше услуге јавног превоза на подручју овог града данас бити исплаћено 20.100 КМ субвенције из градског буџета, а до краја године укупно 63.000 КМ.

"Мени је жао што рад ових превозника није био препознат и претходних година. Једноставно, нису имали подршку, нису имали сарадњу, то је нешто што морамо мијењати", рекао је Јавор новинарима у Приједору.

Он је навео да се данас састао са 13 представника из овог сектора и да је постигнут договор да се субвенције исплате свима, а да ће се до краја године договорити сарадња и за наредну годину.

"Имамо доста непрофитабилних линија и поскупљење нафтних деривата довело је до потешкоћа у раду", додао је Јавор.

Град Приједор је лани за ове субвенције издвојио 96.000 КМ.

Предсједник Удружења аутобуских превозника Приједор Зоран Грбић рекао је да раније није било разумијевања из Градске управе и захвалио челним људима града на подршци.

Превозник Небојша Тркуља изразио је наду да се дошло до системског рјешења и да о томе неће морати изнова да се разговара, него да ће се само унапређивати односи.

"Ово смо тражили посљедњих десет година и никад нисмо могли добити ништа, а сад смо дошли до рјешења јер ово је дјелатност општедруштвеног значаја", поручио је Тркуља. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана