Јавор: Наћи додатна средства за једнократну помоћ радницима у здравству у Приједору

Срна
Foto: гс

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Слободан Јавор изјавио је данас да је са представницима синдиката приједорског дома здравља и болнице разговарао о једнократној помоћи и да је договорено да буду сачињени спискови и заједно евидентирају сви којима припада таква помоћ, да би се знало који је износ потребан.

Он је појаснио да захваљујући одговорној политици руководства Дома здравља тренутно на рачуну ове установе има милион и по КМ, плате су јуче исплаћене и има довољно пара за једнократну помоћ. "Међутим, усагласили смо се и једногласна је одлука била да не раздвајамо здравствене раднике.

Значи, имамо обезбијеђена средства за раднике Дома здравља и сада ћемо покушати наћи додатна средства да бисмо исплатили једнократну помоћ свима који заслужују", рекао је Јавор у обраћању одборницима Скупштине града.

Он је додао да су сви за то да буде исплаћена ова једнократна помоћ. "Али морамо бити свјесни ситуације у којој се налазимо и вјерујемо да ћемо отприлике у наредних неколико мјесеци наћи та додатна средства и исплатити свима једнократну помоћ", најавио је Јавор.

Говорећи о тренутној епидемиолошкој ситуацији, Јавор је навео да је 28,9 одсто грађана Приједора вакцинисано, да је у јануару прегледано 4.000 пацијената, да је у болници смјештено 30 ковид пацијената. "У школама је 17 ученика и пет наставника позитивно, а у изолацији 45 ученика и два наставника. Тренутно је 24 лица са позитивним тестом на вирус корона, а 217 лица је у кућној изолацији", рекао је Јавор.

Одборник Андрија Вукотић, који је директор приједорске болнице, рекао је да је у првој половини фебруара преполовљен број прегледаних пацијената у поређењу са јануаром. "Од 30 пацијената, три су на интензивној њези, а једно лице је умрло у протекла 24 часа. Од њих 30, 20 није вакцинисано. Највише је заступљено годиште од 1930. до 1950. а најмлађи пацијент нам је 1957. годиште. Поправља се епидемиолошка ситуација", навео је Вукотић. Шеф Клуба одборника ДНС-а Горан Предојевић поново је предложио да буде исплаћена једнократна помоћ за раднике у здравству у обје здравствене установе.

Одборник ДНС-а Славица Поповић рекла је да није само велики број прегледа обављен у Дому здравља него је и велики број пацијената у цијелости збринут на примарном нивоу.

Одборник СНСД-а Саша Бурсаћ рекао је да награде треба да добију сви који су иједан дан провели у ковид режиму, да не треба прескакати људе који раде на ковид одјељењима, а нису здравствени радници, као и да не треба да добију здравствени радници који нису имали додира са радом у ковиду. "Предлажем да менаџменти направе спискове људи који су директно учествовали у ковиду", додао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана