Јавор: Једнократна новчана помоћ након ребаланса буџета

СРНА
Foto: СРНА

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Слободан Јавор најавио је данас ће из буџета града бити исплаћена једнократна новчана помоћ за раднике у здравству након ребаланса градског буџета.

Јавор је подсјетио да је послије разговора са представницима синдиката радника у здравству добио спискове запослених из више различитих синдиката, као и из других установа не само здравственог, већ и социјалног сектора и да је сада тај број изнад 1.000, те да је потребно сагледати могућности буџета ради утврђивања износа помоћи.

Он је рекао да чека информацију кад ће бити ребаланс буџета, па да позове све синдикалне организације на заједнички састанак, нагласивши да нико не бјежи да се тим људима исплати та накнада.

Градоначелник се данас у вријеме скупштинског засједања обратио и радницима у парку код средњошколског центра који су се окупили да мирно изразе протест што запосленима у здравству није исплаћена једнократна новчана помоћ из буџета града, поновивши све што је на састанку договорено.

Предсједник Удружене синдикалне организације доктора медицине, медицинских сестара и техничара опште болнице Приједор Давор Хрњић поновио је да медицински радници захтијевају да добију оно што су добиле њихове колеге у другим срединама.

"Постало је разочаравајуће, али ми нећемо одустати од овога", додао је Хрњић, напоменувши да радницима није дозвољено окупљање испред зграде Градске управе.

Потпредсједник ове синдикалне организације Ивана Давидовић одбацила је медијске написе да иза овога стоји нека политичка позадина већ да само тражимо оно што је већина градова добила.

Она је додала да захтјев радника у здравству нема везе са старачким домовима, већ да се боре за здравствене раднике Дома здравља, болнице и трансфузије.

Предсједник Струковног синдиката медицинских сестара и техничара у Дому здравља Приједор Сњежана Добријевић рекла је да не траже помоћ од Градске управе већ очекују новац од своје установе који су зарадили и који им је обећан.

"Искључиво тражимо за све раднике, јер нема радника у Дому здравља који није имао на неки начин додир са ковидом", указала је Добријевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана