Јавни скуп протекао мирно у Зворнику

Срна
Јавни скуп протекао мирно у Зворнику

ЗВОРНИК - У Зворнику је вечерас одржан мирни протест под називом “Одбрана Алумине”, којем су присуствовали радници и руководство овог привредног друштва, те политички врх СДС-а и ПДП-а, као и представници Листе за правду и ред.

На скупу се обратио предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и Синдиката компаније “Алумина” Раденко Смиљанић, који је рекао да су у позицији да свој терет подијеле са свима јер је ово проблем који превазилази Фабрику, а тиче се и регије Бирач и шире.

Лидер СДС-а Мирко Шаровић рекао је да је дошао да подржи раднике “Алумине”, Синдикат, као и оне које највише интересује судбина ове стратешке компаније.

Обратили су се и посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић, посланик Небојша Вукановић, као и чланови Синдиката “Алумине”, те представници зворничких градских одбора СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред.

Након завршеног скупа, који је протекао мирно, учесници су на приједлог организатора прошетали градском улицом до Градске управе.

Организатори овог скупа су градски одбори СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред.

Синдикат тражи од Владе Републике Српске да поништи одлуку о продају државних потраживања у стечајној маси Фабрике глинице “Бирач” фочанској фирми “Павгорд”.

Градска борачка организација Зворник претходно је саопштила да је против рјешавања питања компаније “Алумине” на улици, кроз протесте и окупљања.

И Градска организација ратних војних инвалида не подржава никаква окупљања и протесте на улици поводом рјешавања питања статуса зворничке “Алумине”, сматрајући да поједини политички лидери манипулишу са радницима ради своје личне промоције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана