Јавни позив за додјелу подстицаја за дигиталну трансформацију пословања

Срна
Foto: илустрација

БАЊАЛУКА- Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је данас јавни позив за додјелу подстицаја за дигиталну трансформацију пословања малих и средњих предузећа.

Подстицајима се суфинансира 80 одсто наведених оправданих улагања које подносилац има на реализацији пројекта, док је максимална вриједност подстицаја који се може додијелити кориснику подстицаја 20.000 КМ за пројекте дигиталне трансформације, саопштено је из ресорног министарства.

 Јавни позив остаје отворен 15 дана од дана објављивања, а сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва.

 Министарство је припремило Уредбу о поступку додјеле средстава за подстицај развоја малих и средњих предузећа којом се прописују намјена, услови, критеријуми и поступак додјеле подстицајних средстава за развој малих и средњих предузећа, обавезе корисника средстава, контрола и начин извјештавања о утрошку додијељених средстава.

Право на подстицај остварује се по основу пројекта, који за предмет имају дигиталну трансформацију, а корисник подстицаја може бити мало и средње предузеће, привредно друштво и самостални предузетник које има сједиште у Републици Српској и претежну дјелатност и друге услове прописане Уредбом.

 У оквиру спровођења дигиталне трансформације признају се набавка и увођење одговарајућих софтверских и пратећих хардверских рјешења као и набавка и креирање дигиталних платформи.

Пројекат дигиталне трансформације може обухватати и савјетодавне услуге или обуку запослених, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана