Јасминка Вучковић: Медаља за све који су допринијели да се дјеца из Српске лијече у иностранству

Srna
Foto: printscreen

БЕОГРАД- Директор Фонда солидарности Републике Српске за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству "Душа дјеце" Јасминка Вучковић изјавила је да сретењско одликовање које јој је данас у Београду уручио предсједник Србије Александар Вучић припада свим њеним сарадницима и онима који су допринијели остварењу циља - да се дјеца из Српске могу лијечити у иностранству.

Она је рекла да јој Златна медаља за заслуге за изузетан допринос у области јавних, хуманитарних и здравствених дјелатности којом је одликована јако много значи, посебно јер долази у петој години постојања Фонда.

Вучковићева је оцијенила да је сарадња здравствених установа у Србији и Републици Српској на веома високом нивоу и да је то омогућило збрињавање великог броја дјеце која болују од ријетких и тешких болести.

Захваљујући Фонду солидарности, и дјеца са најтежим дијагнозама, чије лијечење кошта и по неколико милиона, добила су шансу да се лијече у познатим свјетским здравственим установама и да их лијече еминентни љекари.

Од почетка рада Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству до данас финансирано је лијечење и дијагностика у иностранству за 365 дјеце доби до 18 година /одобрено је укупно 565 рјешења, с тим да су нека лијечења продужавана више пута/.

Фонд солидарности је за сва ова лијечења до сада издвојио више од 17 милиона КМ.

Овај фонд финансира и додатне трошкове у вези са лијечењима у иностранству, уколико није могућ повратак у Републику Српску, попут смјештаја, путних трошкова, као и неопходних лијекова или медицинских средстава с циљем обезбјеђивања даљег лијечења дјетета у кућним условима за вријеме боравка у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана