Јапан замијенио Бањалуком: Истраживач Радован Кукобат потписао уговор са Медицинским факултетом

Милијана Латиновић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Млади истраживач, доктор инжењерских наука Радован Кукобат који се школовао и радио у Јапану потписао је данас уговор о ступању у радни однос на Медицинском факултету у Бањалуци.

Кукобат, иначе родом из Гламоча, као изванредан студент на Универзитету Шиншу у Јапану стекао је звање доктор инжењерских наука, а након девет година истраживачког рада у Јапану каријеру наставља у Центру за биомедицинска истраживања на бањалучком Медицинском факултету, те као стручни сарадник на студијском програму фармација.

У Центру за биомедицинска истраживања он ће се бавити испитивањем алумино-силикатних материјала и могућностима њихове примјене у фармацеутским производима.

Декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић изразио је задовољство што се Кукобат вратио у Српску и прихватио понуду ове високошколске установе.

-Ово је на неки начин признање и за нас да наши млади људи који се школују у иностранству имају гдје да се врате - поручио је Шкрбић нагласивши да је непроцјењиво искуство које млади колега може да пренесе студентима у Српској.

Кукобат је захвалио на пруженој прилици и истакао да је Центар за биомедицинска истраживања опремљен на свјетском нивоу.

-Трудићу се да искуство стечено у Јапану примијеним овдје и да допринесем развоју науке у Српској – поруцио је Кукобат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана