"Јахорина" промовисана на АТП турниру "Србија опен"

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Олимипијски центар /ОЦ/ "Јахорина" промовисан је данас на АТП турниру "Србија опен", у организацији породице Ђоковић, а посјетиоцима највећег тениског турнира у Србији своју понуду за предстојећу љетну сезону представиће Олимпијски центар, Туристичка организација Републике Српске /ТОРС/, као и Града Источно Сарајева и општине Пале.

Директора ОЦ "Јахорина" Дејана Љевнаића, шефа Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића, директора ТОРС-а Миодрага Лончаревића и челнике туристичких организација Источног Сарајева и Пала Игора Иконића и Драгана Јакића у Тениском центру "Новак" у Београду дочекао је директор турнира Горан Ђоковић.

Стриц најбољег свјетског тенисера пожелио је добродошлицу пријатељима из Републике Српске, изразивши захвалност Српској и Љевнаићу, коме је пожелио да Олимпијски центар послије успјешне зимске сезоне има једнако успјешну љетну сезону, као и да њихова заједничка сарадња траје још много година.

Љевнаић је рекао да му је изузетна част што присуствује тениском турниру у Београду, истичући да дугује огромну захвалност породици Ђоковић што је прије пет година подржала Олимпијски центар "Јахорина" када је започео процес инвестиција и рекострукције читавог центра.

Он је најавио да ће посјетиоци Јахорине у предстојећој љетној сезони моћи да уживају у бројним садржајима, за коју се ОЦ "Јахорина" увелико спрема.

"Понудићемо атракције које има само Јахорина, укључујући и језеро на којем ће бити педалине, зип лајн, два дјечја игралишта, мол, адреналинске атракције, јахање, рентирање квадова и бицикала, као и друге примамљиве садржаје. Љетна сезона ће свечано бити отворена од 1. до 3. јула, уз учешће највећих музичких звијезда региона", рекао је Љевнаић.

Он је нагласио да је овогодишња зимска сезона била најуспјешнија до сада, јер су оборени сви рекорди, а укупан приход износи 21 милион КМ, што је повећање за 1.200 одсто у односу на сезону када је преузето управљање олимпијским центром.

"Имали смо 412.000 скијаша и око 150.000 нескијаша. Ми смо доживели страховиту епспанзију. Цена некретнина је драстично порасла, а граде се објекти на више од 300 хиљада квадрата. Тренутна вредност инвестиција које су се слиле на нашу планину је око 1,5 милијарди КМ", рекао је Љевнаић.

Цицовић је рекао да је задовољан што на овако значајном тениском турниру на прави начин може да се промовише олимпијска љепотица Јахорина, истичући да Олимпијски центар заузима посебно мјесто у програму Представништа којим се промовише Република Српска и подстичу и јачају везе Срба с обје стране Дрине.

"Олимпијски центар је туристичкак дестинација којом можемо да се похвалимо овде у Србији и на прави начин урадимо све промоције, првенствено због тога што ОЦ `Јахорина` има менаџмент са циљем и визијом, што је вратило олимпијски сјај Јахорини", поручио је Цицовић.

Он је указао на чињеницу да је Јахорина дестинација на коју долази велики број туриста из Србије, због чега ће Представништво наставити да је промовише и у наредном периоду.

"Ми у Српској смо опредијељени да заједно са Србијом градимо и промовишемо заједничке туристичке производе, тако да је јако важно да све информације буду доступне јавности како би наша Јахорима имала још боље резултате. Свих досадашњих резултата не би било да није било инвестиција које је обезбиједила Влада Републике Српске", нагласио је Цицовић.

Иконић и Јакић најавили су да су град Источно Сарајево и општина Пале потпуно спремни за предстојећу љетну труристичку сезону, у чијем ће фокусу бити Јахорина, али ће посјетиоци, како кажу, моћи да рачунају и на бројне друге садржаје, који ће наредних дана бити промовисани на "Србија опену".

Лончаревић је рекао да ТОРС након сајмова у Београду, Будимпешти, Загребу, Љубљани и Бањалуци наставља своје активности и да не пропушта прилику да се промовише на значајним манифестацијама.

"Прошле године смо имали више од 60 одсто туриста из Србије, док су остали из региона. Због тога смо овде и бићемо пет наредних дана да промовишемо вриједности Туристичке организације Републике Српске. Промовисаћемо наше љетне дестинације као што су Вишеград, Требиње, Бијељина и Бањалука, а веома значајно за нас је и Свјетско првенство у рафтингу у Бањалуци, које ће бити одржано од 25. маја до 1. јуна", поручио је Лончаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана