Изведено 500 самосталних ФАКО операција катаракте

Срна
Изведено 500 самосталних ФАКО операција катаракте

БИЈЕЉИНА - Љекарски тим бијељинске Болнице "Свети врачеви" до сада је обавио више од 500 самосталних операција ултразвучне катаракте најсавременијом свјетском методом /ФАКО/, истакнуто је данас на конференцији за новинаре представника Болнице.

Начелник Одјељења за офталмологију Далиборка Јешурић рекла је да је ријеч о операцијама катаракте које се изводе по најсавременијим свјетским стандардима, са минималним резом и најкраћим роком опоравка.

Она је истакла да су до сада пацијенте због ових операција упућивали у Универзитетски клинички центар Бањалука, а сада када се операције изводе у Бијељини, гдје долазе и пацијенти са подручја зворничке регије, Брчког, Лопара и других мјеста.

Директор Болнице Златко Максимовић рекао је да уграђују најбоља, најмодернија и најскупља сочива, подсјетивши да су послије увођења нове процедуре у офталмологију прије годину оспособљени да самостално раде најсавременије операције ФАКО методом.

Он је истакао да операције ради начелник Одјељења за офталмологију Далиборка Јешурић, која је извела више од 500 самосталних операција, на задовољство пацијената који више не морају ради операције катаракте ићи више у друге центре.

"Све ово не би било могуће без подршке Владе Републике Српске и Ресорног министарства, па је тако јуче у нашу кућу стигло и најсавременије опреме у вриједности 2,2 милиона КМ", рекао је Максимовић и додао да ће ово омогућити да још више подигну квалитет услуга за пацијенте.

Драган Мартиновић из Сремске Митровице, један од најцјењенијих фако хирурга на Балкану који је помогао да Болница "Свети врачеви" постане оспособљена за самостално извођење ових операција, најавио је да ће у наредном периоду Одјељење за офталмологију постићи такве резултате да ће бити на понос цијелој Републици Српској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана