Шеранић: Израда социјалне карте омогућиће једнакост и праведност

Срна
Шеранић: Израда социјалне карте омогућиће једнакост и праведност

БАНЈАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да израда социјалне карте представља важан алат који ће административним процедурама олакшати да се стечена права грађана брже реализују и спроводе.

”Социјална карта ће омогућити једнакост и праведност. Треба да дођемо до оних којима је помоћ потребна. То подразумијева јединствен регистар”, рекао је Шеранић.

Када је ријеч о инфраструктурним пројектима, Шеранић је истакао да је ситуацију отежала пандемија вируса корона и да ће ове године бити завршена болница у Добоју и реконструкција болнице у Фочи и Зворнику.

“Тема која је актуелна је болница у Требињу и драго ми је због тога. Грађани Требиња, Херцеговине и шире регије заслужују овај нови здравствени објекат”, рекао је Шеранић

за АТВ.

Говорећи о опоравку здравственог система након пандемије вируса корона, министар је рекао да је тај период успорио бројне пројекте, који су били у фази реализације.

“Нисмо могли да идемо темпом који смо замишљали. Сви смо изашли тада из зоне комфора. Биће изазов постковид стања, односно нова обољења и стања код наших грађана”, навео је Шеранић.

Он је поручио да се и ове године успјешно реализује пројекат “Социјализација ђеце Републике Српске - 2023”, те поручио из Бечића, гђе тренутно бораве ђеца у оквиру овог пројекта, да је ријеч о најуспјешнијем програму који спроводи Влада и да је у оквиру њега до сада љетовало око 36.000 ђеце.

“Управо смо окренути према онима који су најслабији и гледамо на који начин њима да помогнемо. Као друштво, мислим да овај пројекат живи већ 21 годину и да дуговјечност говори колико је значајан”, закључио је Шеранић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана