ИЗИС не ради само у Бањалуци

GS
Foto: zdravstvo-srpske.org

БАЊАЛУКА - Интегрисани здравствени информациони систем (ИЗИС) већ неколико дана ради у свим домовима здравља изузев у Дому здравља Бањалука, потврђено је за "Независне новине" из Фонда здравственог осигурања РС.

"Услов да омогућимо установама рад у ИЗИС-у јесте да нас обавијесте да су спровеле све потребне безбједносне препоруке које су им још раније достављене. Дом здравља Бањалука то још није учинио, односно обавијестили су нас да ће у току ове седмице да спроведу потребне сигурносне мјере. Оног момента када их спроведу и о томе нас обавијесте, биће им омогућен рад у ИЗИС-у", наводе из Фонда.

Како додају, у циљу јачања заштите података грађана, било је неопходно додатно унаприједити и појачати мјере политике безбједности.

"Будући да је заштита осјетљивих здравствених информација и личних података пацијената примарни циљ Фонда, здравственим установама су још раније достављене нове мјере политике безбједности како би се унаприједила и појачала политика безбједности ИЗИС-а. У складу са тим су и здравствене установе обавезне да спроведу нове мјере безбједносне политике и оним установама које су то спровеле омогућен је рад у ИЗИС-у", наводе они.

Како додају, јавност је прошле седмице информисана да у функцији још није прописивање електронских рецепата, већ се за сада штампају папирни рецепти, а тренутно се раде тестирања са апотекама.

"Модул за лабораторије, такође, још није у функцији јер су у питању екстерни сервиси са којима морамо бити посебно обазриви", наводе они, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана