Изградња дионице од Добоја до Прњавора биће окончана до краја мјесеца

Д. К.
Изградња дионице од Добоја до Прњавора биће окончана до краја мјесеца

Бањалука - Изградња прве дионице аутопута Бањалука - Добој биће завршена до краја овог, а већ идућег мјесеца на њој ће отпочети саобраћај.

Радници на дионици од Добоја до Прњавора, дугој 36,6 километара, обављају завршне радове.

- Све иде по плану и радови ће бити готови до краја мјесеца. У току је монтажа завршне опреме, односно заштитне и одбојне ограде, противзвучне баријере и вертикалне и хоризонталне сигнализације - каже директор "Аутопутева РС" Душан Топић.

Он није могао да прецизира датум пуштања саобраћаја на новоизграђеном дијелу аутопута.

- Сигурно ће саобраћај бити пуштен идућег мјесеца, али тачан датум морамо још усагласити - казао је Топић и додао да је ова дионица од вишеструког значаја, јер ће растеретити веома фреквентне регионалне и магистралне путеве.

На изградњи ове трасе ангажовано је 300 радника "Интеграл инжењеринга" и њиховог македонског партнера "Гранита". Власник "Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић каже да су радови у завршној фази.

- Високе температуре претходних дана и посљедња киша мало су ометали радове, али све ће бити завршено у планираним роковима. Крајем мјесеца треба почети технички преглед објекта да бисмо добили употребну возилу. То ће трајати неких 15 дана, након чега ће све бити спремно за пуштање дионице у саобраћај - казао је Станковић.

Изградња друге дионице од Прњавора до Бањалуке требало би да буде завршена идуће године, чиме би комплетан аутопут био стављен у функцију и повезан са аутопутем Бањалука - Градишка. Вриједност комплетне инвестиције износи 340 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана