Изградња ауто-пута Приједор-Бањалука међу најзначајнијим приоритетима

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Бојан Випотник истакли су, током састанка са представницима кинеске компаније "СДХС-ЦСИ БХ", да су активности на изградњи ауто-пута Приједор - Бањалука међу најзначајнијим приоритетима ових министарстава.

Чубриловић, који је био и домаћин састанка у Бањалуци, истакао је да су Влада Српске и ресорно министарство опредијељени да се сва питања и процедуре на реализацији пројекта изградње овог ауто-пута рјешавају што ефикасније и у складу са позитивним правним прописима у Републици Српској и концесионим уговором.

"Констатовано је да се активности са кинеским партнером и концесионаром за изградњу ауто-пута Приједор-Бањалука СДХС-ЦСИ БХ, спроводе у складу са роковима и законским процедурама", саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

У саопштењу је наведено и да је до сада концесионару издато пет грађевинских дозвола, што омогућава несметан рад на одређеним дијеловима трасе, док је паралелно у процедури издавање још три дозволе.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске процес експропријације врши у складу са Законом о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута Бањалука - Приједор, што процедуру рјешавања имовинско-правних односа на траси ауто-пута значајно убрзава и олакшава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана