Издато упозорење на обилне падавине

Срна
Издато упозорење на обилне падавине

БАЊАЛУКА - Хидрометеоролошки завод Републике Српске упозорио је на обилне падавине које се сутра прво очекују на западу Српске, а током дана, увече и у наредној ноћи и у Херцеговини, као и на јак вјетар, у Херцеговини и на олујне ударе.

Обилна киша у Херцеговини ће падати и у петак, 4. октобра, ујутро, док ће у осталим предјелима бити слабија, речено је Срни у Републичком хидрометеоролошком заводу.

У Херцеговини ће укупно пасти од 70 до 120 милиметара кише по метру квадратном.

-На западу се очекује од 40 до 80 милиметара кише по метру квадратном. У Хрватској, уз саму границу са БиХ, очекује се и више од 100 милиметара - навели су из Хидрометеоролошког завода Српске.

У упозорењу се напомиње да се у овим регијама због обилних падавина у кратком периоду очекује појава и пораст бујичних поплава и проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама, као и пораст водостаја ријека на сливу Уне.

Најмање падавина биће на крајњем истоку и сјевероистоку.

Из Хидрометеоролошког завода Републике Српске напоменули су да ће сутра и петак ујутро дувати јак вјетар, у Херцеговини уз олујне ударе.

-Удари вјетра од југозапада ка Херцеговини и југоистоку биће од 50 до 80 километара на час, а на сјеверу и сјевероистоку слаб вјетар - навели су из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана