Издато упозорење на јак вјетар, могући удари и до 110 километара на час

Срна
Издато упозорење на јак вјетар, могући удари и до 110 километара на час

БАЊАЛУКА - Наранџасто упозорење издато је за данас за све крајеве Републике Српске и ФБиХ због јаког вјетра, који ће у понегдје достизати ударе и до 110 километара на час, објавио је Метеоаларм.

-Будите спремни на сметње, структурална оштећења и ризик за повреде од ишчупаних стабала и крхотина које носи вјетар - саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Могући су удари вјетра између 50 и 80, а у вишим подручјима до 90 километара на час, као и прекиди у снадбијевању електричном енергијом.

У Републици Српској и Ф БиХ данас ће преовладавати претежно облачно вријеме уз сунчане периоде, али веома топло и вјетровито са температуром ваздуха до 32 степена, а увече се очекује киша.

Дуваће јак, понегдје и олујни југо који ће донијети додатни пораст температуре ваздуха. Увече се очекује наоблачење са запада, због чега ће поново почети да пада јача киша усљед приласка фронталне зоне.

Падавине се очекују у Херцеговини, западним, југозападним и дјелимично централним подручјима. Интензивније ће бити у другом дијелу дана и током наредне ноћи.

Очекивана количина падавина је између 40 и 80, локално на сјеверозападу Херцеговине до 100 литара кише по метру квадратном, а могућа је појава урбаних и бујичних поплава.

Прво ће почети да пада на западу и југу, а затим ће наставити да се шири у наредној ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 22 на југозападу до 32 степена на сјевероистоку, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у седам часова: Бијељина 13, Чемерно, Добој 14, Бјелашница, Брчко, Ливно 15, Приједор, Рудо, Хан Пијесак 16, Дрвар, Горажде, Зеница, Мостар 17, Соколац, Бугојно 18, Сарајево 19, Билећа, Мркоњић Град, Нови Град, Тузла 20, Требиње 21, Бањалука 24, Неум 20 степени Целзијусових.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана