Изабрани побједници петог „m:tel“ APP такмичења

ГС
Изабрани побједници петог „m:tel“ APP такмичења

БАЊАЛУКА - У петом циклусу „m:tel“ APP такмичења за средњошколце из БиХ у креирању мобилних апликација за „андроид“ или iOS, ове године су за најбољих пет одабране апликације из Бањалуке, Модриче, Високог, Градишке и Добоја, саопштено је из ове компаније.

У саопштењу се наводи да побједници овог такмичења, по оцјени стручног жирија, стичу право учешћа на регионалном такмичењу, гдје ће се такмичити са вршњацима из Србије и Црне Горе.

Побједничке апликације петог државног „m:tel“ APP такмичења из БиХ су:

•          SteamGat – Гимназија Бања Лука, мобилна апликација која употпуњује искуство истраживања и учења разних научних поља помоћу технологије проширене реалности.

•          Дневник пчеларства – Средњошколски центар „Јован Цвијић“ Модрича,  модерна апликација намијењена пчеларима да у реалном времену добију информације са пчелињака.

•          myTour - Мјешовита средња школа „Хазим Шабановић“ Високо, апликација која представља интерактивни туристички водич који ће корисницима пружити слику Босне и Херцеговине са својим културним и природним богатствима.

•          HomeForMe - Техничка школа Градишка, апликација намијењена као помоћ при дизајнирању куће или стана, размјену идеја и АР помоћ за дизајн просторија.

•          Sanguis - Саобраћајна и електро школа Добој, апликација хуманитарног карактера која има за циљ да повеже добровољне даваоце крви са онима којима је крв потребна.

У компанији „„m:tel“ наглашавају да је пети циклус такмичења је обиљежио велики број тимова са иновативним идејама и квалитетним апликацијама.

-Захваљујемо свим учесницима и позивамо све средњошколце у БиХ да се припреме за нови циклус „m:tel“ APP такмичења који је предвиђен почетком октобра ове године. Ауторима и менторима изабраних апликација желимо пуно успјеха на регионалном такмичењу, а свако од њих биће награђен одличним OnePlus Nord N10 6/128 мобилним телефоном -наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана