Из ПДВ-а изузети колица за особе са инвалидитетом

Срна
Из ПДВ-а изузети колица за особе са инвалидитетом

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је у Бањалуци поставку "Преко трња до звијезда", поводом 20 година Кошаркашког клуба инвалида /ККИ/ "Врбас", и поручила да је неопходно мијењати Закон о ПДВ-у из којег би била изузета колица која користе особе са инвалидитетом.

Цвијановићева је након што је отворила ову поставку рекла да ће институције Српске помоћи у набавци неопходних колица за потребе овог клуба.

"Ово су наши шампиони, људи који су упркос својим силним здравственим проблемима и свакодневним потешкоћама успјели да буду и одрже се као шампиони који су пронијели славу Републике Српске на свим такмичењима", рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је додала да поставка у Музеју спорта управо показује колику је славу и успјех ККИ "Врбас" постигао.

Предсједник овог клуба Маринко Умичевић каже да се имају чиме похвалити, прије свега да су 30. на листи од 3.200 клубова из Европе, а који имају огромне буџете.

"Осам пута смо прваци БиХ и НЛБ лиге, девети пут сада играмо финале. Ово је и више од спорта, ово је социјализација, рехабилитација, хуманизација", рекао је Умичевић и захвалио предсједнику Републике Жељки Цвијановић за коју је рекао да је један од најважнијих спонзора клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана