Иветић: Епископ Фотије стиже у посјету Оџаку

Ведрана Кулага Симић
Иветић: Епископ Фотије стиже у посјету Оџаку

БИЈЕЉИНА - Иза српског народа у Посавском кантону, уз Српску и Србију, стоји и Српска православна црква (СПЦ), а његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије би требало да на љето посјети општину Оџак.

Потврдио је то за „Глас Српске“ предсједник Српског грађанског удружења „Посавина“ Дамир Иветић из Оџака након разговора са епископом Фотијем у сједишту Епархије у Бијељини.

Током састанка отворена су бројна питања која су од виталног интереса за повратак и опстанак српског народа на огњиштима.

- Епископ је изразио жељу да посјети Посавски кантон. План је да у мјесним заједницама Трњак и Горњи Свилај освешта вјерске објекте - један који је већ изграђен, а за други су тек ударени темељи. Нама је веома важно да иза нас стоји и наша црква, а речено нам је да можемо рачунати на већу и јачу помоћ свештених лица народу на овим просторима - рекао је Иветић.

На састанку су били и предсједник Одбора за права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић и предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић који је, како каже Иветић, показао велико разумијевање и интересовање за положај српског народа у ФБиХ, али и самом Посавском кантону.

- Сви су сагласни да је ситуација веома тешка и да је положај српског народа у ФБиХ веома лош. Морамо да се боримо за своја права и за своју имовину - закључио је Иветић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана