"IVECO" прославио 23. рођендан: Велики избор возила, рекордна продаја

Ј. К.
"IVECO" прославио 23. рођендан: Велики избор возила, рекордна продаја

БАЊАЛУКА - Фирма "IVECO", која се бави продајом теретних возила и комбија, прославила је у Гламочанима код Лакташа 23. рођендан и тиме потврдила да више од двије деценије успјешно послује.

Игор Илић, који ради у сектору продаје, рекао је за "Глас Српске" да му је веома драго што "IVECO", након двије године паузе због епидемиолошке ситуације, поново прославља рођендан.

- Посљедња прослава била је 2019. године и тада смо промовисали "SV модел" новог тегљача, који је и узданица нашег тешко теретног програма - рекао је Илић. Објаснио је да је ријеч о побољшаном моделу, у смислу нових мотора, ефикасности смањене потрошње, праћења возила онлајн преко "IVECOVE" платформе, праћења продуктивности возила, те ефикасности возача.

Поред тог, истиче Илић, раде и сва остала комерцијална доставна возила, од лаких комбија "Б" категорија, до специјалних возила, комуналних надоградњи и ватрогасних возила.

На питање шта купци тренутно највише траже, Илић каже да из њиховог програма иде све подједнако добро.

- "IVECO" је познат по широкој палети производа. Неки произвођачи су оријентисани само на тегљаче, неки на средње тешка и тешка комерцијална возила, а ми имамо све - казао је Илић.  Додао је да је, ипак, најзаступљенији лаки и средње тешки програм.

"Еуромодус" је, како каже, генерални заступник за "IVECO", те увозник и сервисер за "IVECO" возила на територији БиХ, а прошла година је била рекордна када је ријеч о продаји нових, али и половних возила.

Када се све сабере, како каже, лани су продали више од 300 возила.

- Ове године нова возила иду добро зато што смо плански радили наруџбе, али половних је све мање - рекао је Илић. Истиче да су њихови купци највише јавна предузећа и приватне фирме.

- Морам напоменути да радимо и половна возила, јер "IVECO" има још један свој бренд "ОК Trucks", а ријеч је о возилима која су била на оперативном "IVECOVOM" лизингу, коришћена под уговором од три до пет година. Након истека уговора у том периоду, а редовно сервисирана у овлашћеним сервисима, опет се враћају у продају - казао је Илић, додајући да се тако удахне нови живот тим возилима јер поново иду на друмове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана