Ивановић у деведестој години жели бициклом до Загреба

Срна
Foto: РТРС

СРЕМСКА МИТРОВИЦА- Деведесетогодишњак Радослав Ивановић из Шашинаца код Сремске Митровице планира нови хуманитарни подвиг у оквиру којећ ће од тог сремског села бициклом стићи до Загреба.

Ивановић је прошле седмице на свом бициклу превалио пут дуг 270 километара и за два дана стигао од Шашинаца до Бањалуке, а бицикл је поклонио у хуманитарне сврхе како би помогао лијечење тешко болесног малишана Вукана Стојиљковића.

Градоначелник Сремске Митровице Светлана Миловановић примила је данас у Градској кући Ивановића и даровала му нови бицикл због његове племенитости и да би му надомјестила онај који је поклонио.

Храбра и племенита старина захвалио је Миловановићевој за нови бицикл и одмах и њега поклонио у хуманитарне сврхе, односно за лијечење малог Вукана.

Радослав Ивановић је на пут до Бањалуке кренуо у сриједу, 4. маја, а стигао у петак, 6. маја, гдје су га дочекали бројни Бањалучани, а имао је два циља - да помогне лијечење малог Вукана и стигне пријатељу на ђурђевданску славу.

Вукан Стојиљковић болује од спиналне мишићне атрофије и за његово лијечење неопходан је изузетно скуп лијек, који се може набавити само у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана