Иван Бегић покреће ТВ канал, добио дозволу за емитовање

ГС
Иван Бегић покреће ТВ канал, добио дозволу за емитовање

БАЊАЛУКА - Некадашњи одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука и независни кандидат за потпредсједника Српске из реда Хрвата Иван Бегић покреће нови посао, односно медиј - биће директор новог телевизијског канала ТОК.

За портал Кликс је рекао да назив новог телевизијског канала значи "Тачно, објективно, кључно".

Бегић је по струци грађевински инжињер али се, како каже, никада превише није бавио струком. Прије политичког ангажмана, такође је радио у медијима па је за њега ово "повратак отписаних".

-Ја сам неко ко има доста искуства, неко ко види да су медији испод сваког критеријума, пали на ниске гране, од услова рада, плате, професионализма. Одлучио сам се ухватити у коштац са тим стварима. Одлучио сам направити медиј и показати свима како један медиј треба имати дозу транспарентности- рекао је Бегић.

Регулаторна агенција за комуникације БиХ данас је издала дозволу за емитовање и тече рок од 90 дана за почетак емитовања. За сада је покренут портал преко којег, каже, желе увидјети евентуалне грешке како би са емитовањем на ТВ-у кренули што спремнији.

Послове главног и одговорног уредника обављаће Милана Дукић.

Бегић каже и да је за прву фазу рада планирано запошљавање десетак радника, што ће се касније проширити. Такође, остварили су и сарадњу са неким медијским кућама и агенцијама.

-Наш фокус ће бити најбржа могућа информатива - пренос уживо - да се политичари или људи из јавног живота не би бунили и говорили „скратили сте нам изјаву“. Желимо бити тачни, објективни, кључни, а то нам у редакцији пише на зиду -  додаје Бегић.

Радиће и на образовном програму, а сарађивће и са ватрогасним јединицама - ватрогасци ће имати камере на својим шљемовима и гледаоци ће моћи видјети како се један пожар гаси и слично.

Сједиште телевизије је у Бањалуци, а за сада је успостављено и дописништво у Приједору.

-Реализоваћемо вишечасовне директне преносе свих важних догађаја у Српској (манифестације, прес конференције, културно-умјетничка дешавања, спортска такмичења, манифестације у руралним подручјима, саопштења и друго...) у највећој мјери уживо (гдје буде постојала довољно квалитетна покривеност сигналом), а тамо гдје се не буде могао реализовати програм уживо исти ће се емитовати одмах по доласку екипа са терена - поручује руководство ТВ канала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана