Италијански привредници заинтересовани за улагање у Српску

Срна
Италијански привредници заинтересовани за улагање у Српску

БАЊАЛУКА - Италијанска Влада је међу приоритетима дјеловања одредила и директно улагање у земље западног Балкана, међу којима су Република Српска и БиХ, истакнуто је на састанку руководства Инвестиционо-развоје банке /ИРБ/ Српске и Удружења италијанских привредника у БиХ.

ИРБ ће доставити Удружењу конкретан приједлог за директну могућност улагања италијанских привредника у Републику Српску који ће садржавати конкретан план могућег инвестирања у области туризма, пољопривреде, дрвопрерађивачке и осталих дјелатности, саопштено је из ИРБ-а Републике Српске.

Вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац је на састанку у Бањалуци упознао италијанске привреднике о активностима ове банке на снажној промоцији потенцијала Републике Српске, као и о детаљно сачињеном њеном инвестиционом профилу и профилима локалних заједница који садрже детаље потребне потенцијалним улагачима.

Он је нагласио да је циљ ових активности развој и јачање Републике Српске, те да је привлачење квалитетних инвеститора међу главним корацима на том путу.

Предсједник Удружења италијанских привредника у БиХ Ђузепе Франки упознаће о детаљима састанка асоцијацију привредника у Италији која има 500.000 чланова, као и италијанско удружење малих и средњих предузећа са 100.000 чланова, са којима имају добру сарадњу.

Сарадња Удружења италијанских привредника у БиХ и ИРБ-а биће настављена и у наредном периоду, додаје се у саопштењу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана