Источно Сарајево: У акцији студената више од 60 пријављених давалаца крви

Срна
Источно Сарајево: У акцији студената више од 60 пријављених давалаца крви

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Акција добровољног давања крви, која је данас организована у просторијама Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, трећа је у низу које се проводе на факултетима овог универзитета, рекао је Срни сарадник Црвеног крста Републике Српске за давалаштво крви Миљан Клачар.

”До сада имамо 65 пријављених давалаца, а како акција протиче, тај број се повећава, што обећава да ће протећи веома успјешно”, рекао је Клачар.

Он је, испред Црвеног крста Републике Српске позвао све грађане, прије свега младе, да дарују крв, истичући да једна доза може да спаси и три живота.

Замјеник предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Василије Чабаркапа рекао је да је ово трећа акција коју организује Студентски парламент у сарадњи са Унијом студената и Црвеним крстом Републике Српске на нивоу овог универзитета.

“До сада смо овакве акције организовали у Фочи и на Палама, а данас је проводимо са нашим организацијама са Машинског и Електротехничког факултета. Испред Студентског парламента желим да најавим да ће се овакве акције организовати у свим градовима гђе су чланице нашег Универзитета”, рекао је Чабаркапа, који ће данас први пут даровати крв.

Он је позвао све студенте да подижу свијест о хуманости овог чина, подсјећајући да мала количина ове драгоцјене течности некоме може много да значи.

Студент друге године Машинског факултета Раде Вукичевић први пут се одазвао акцији добровољног давања крви, истичући да жели да слиједи примјер чланова своје породице који су вишеструки даваоци, те да је ово прилика да сада, а и убудуће учини добро ђело.

Тамара Драшковић, студент Електротехничког факултета, која је данас по други пут дала крв, препоручила је свима да се одазову свакој хуманој акцији која многима улива наду у бољи живот.

Студент Електротехничког факултета Биљана Драгаш каже да већ дуже вријеме жели да се одазове акцији давања крви, због чега данашњу прилику никако није хтјела да пропусти.

Она је, као и остали млади даваоци, рекла да ће се редовно одазивати на позиве Црвеног крста Републике Српске да дарује крв и тако постане једна од многобројних давалаца који су на овај начин спасили бројне животе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана