Источно Сарајевo: Конкурс за упис у нову академску годину 12. јуна

Срна
Источно Сарајевo: Конкурс за упис у нову академску годину 12. јуна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву биће објављен у сриједу, 12. јуна, најављено је из ове високообразовне установе.

Конкурс ће бити објављен на интернет страници Универзитета, као и у дневним новинама.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим чланицама Универзитета почеће 24. и трајати до 28. јуна, док су пријемни испити заказани за 1. и 2. јул.

У саопштењу се наводи да ће и ове године бити могуће електронско пријављивање кандидата за полагање пријемног испита.

Пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет у Фочи, моћи ће се извршити и електронским путем - хттпс://естудент.уес.рс.ба/, од 24. до 29. јуна.

Сви кандидати који успјешно положе пријемни испит и остваре право уписа могу се уписати од 8. до 12. јула.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року не упишу планирани број студената.

Конкурс за упис студената у другом року биће објављен 14. августа, док ће се пријаве за полагање пријемних испита моћи предати од 26. до 30. августа.

Пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет у Фочи, моћи ће се извршити и електронским путем и у другом уписном року, у периоду од 26. до 31. августа.

Пријемни испити у другом уписном року биће организован 2. септембра, док је упис примљених кандидата планиран од 9. до 13. септембра, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана