Источно Ново Сарајево: Одрекли се по 500 КМ у корист запослених у ковид амбуланти Дома здравља

Срна
Источно Ново Сарајево: Одрекли се по 500 КМ у корист запослених у ковид амбуланти Дома здравља

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Руководство општине Источно Ново Сарајево и одборници скупштинске већине одрекли су се по 500 КМ од паушала и личних примања у корист запослених у ковид амбуланти Дома здравља Источно Сарајево.

Данашња одлука донесена је у складу са закључком Скупштине општине Источно Ново Сарајево донесеним на сједници 29. новембра, саопштено је из Општинске управе.

Дом здравља Источно Сарајево треба да наредних дана достави списак запослених на наведеним пословима и свима који су ангажовани у ковид амбуланти биће дозначена средства.

По 500 КМ одрекли су се начелник општине Јован Катић и његов замјеник Александар Костовић. Новчаних средстава одрекли су се и предсједник и потпредсједник Скупштине Ведран Јованчић и Милан Маунага, те одборници Миљан Сладоје, Александра Бјелица, Дејан Кулина, Биљана Лаловић, Александра Дамјановић, Ђорђе Пејић, Наташа Богдановић Трифковић, Никола Ашанин и Огњен Делић.

На протеклој сједници Скупштине општине Клуб одборника опозиционог СДС-а предложио је да у буџету за наредну годину буду обезбијеђена средства и да радницима у Дому здравља Источно Сарајево буде уплаћено по 200 КМ помоћи.

Реагујући на ову иницијативу, начелник Катић је предложио да се одборници одрекну дијела одборничког додатка, истичући да ће он од личног дохотка издвојити 500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана