Исплата дивиденде Фонду ПИО од пет милиона КМ

СРНА
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА - Скупштина Пензијског резервног фонда Републике Српске /ПРЕФ/ усвојила је годишњи извјештај о пословању ПРЕФ-а, те донијела одлуку о исплати дивиденде оснивачу – Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске у износу од пет милиона КМ.

Према ревидираним финансијским извјештајима ПРЕФ-а, лани је остварена нето добит у износу од 10,42 милиона КМ, што је за 24 одсто више него у 2020. години, саопштено је из Друштва за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске.

У саопштењу се подсјећа да су укупни приходи ПРЕФ-а у прошлој години износили 13,2 милиона КМ, што је више за 12 одсто него у години прије, док је имовина под управљањем на крају 2021. године износила 270,79 милиона КМ, што је за скоро 13 одсто више него на крају 2020. године.

У саопштењу се истиче да је овим настављен тренд подршке у виду исплате дивиденде, као и претходних 11 година у којима је ПРЕФ укупно исплатио више од 62 милиона КМ дивиденде.

"Као и до сада, свјесни смо повјерења које су нам указали Влада Републике Српске, наш оснивач - Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, Надзорни одбор и скпштина ПРЕФ-а. Захвални смо на сарадњи с њима и трудимо се да оправдамо повјерење које нам је указано", истичу из Друштва.

У саопштењу се додаје да ће Друштво настојати да и даље унапређују добре односе са домаћим и међународним финансијским институцијама, домаћим и страним инвеститорима, те с предузећима из свог портфеља ради остварења што бољих резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана