Испит за управљање моторним чамцем успјешно положило 100 кандидата

СРНА
Foto: срна

ШАМАЦ - Обука и полагање испита за управљање моторним чамцем за 100 кандидата из 15 општина Републике Српске и Федерације БиХ (ФБиХ) организовани су у Шамцу, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, а сви су успјешно положили испит.

Начелник Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите општине Шамац Мишо Дервенић рекао је да је ово 16. полагање испита за управљање моторним чамцем.

"Овим активностима ћемо квалитетно и радно обиљежити Међународни дан цивилне заштите", рекао је Дервенић и додао да је испит за управљање моторним чамцем до сада успјешно завршило 900 кандидата.

Он је истакао да је општина Шамац сносила трошкове полагања за припаднике општинске Јединице за спасавање и заштиту на води, чиме додатно оспособљава припаднике Цивилне заштите. Дервенић је додао да је током 16 година општина Шамац финансирала 150 својих суграђана како би се обучили за управљање чамцем и спасавање на води.

Писани дио испита обављен је у хотелу "Плажа", а практични дио обуке и полагање на ушћу ријеке Босне у Саву. Обуку су организовали Одјељење за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите општине Шамац, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Капетанија пристаништа Брчко. У практичном дијелу на ријеци Босни учествовали су и спасиоци Црвеног крста Шамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана