Испаљено 237 противградних ракета на подручју 15 локалних заједница

Срна
Испаљено 237 противградних ракета на подручју 15 локалних заједница

БИЈЕЉИНА - "Противградна превентива Републике Српске" испалила је јуче 237 ракета на подручју 15 локалних заједница, највећим дијелом на сјеверозападном подручју Српске.

У периоду од 16.30 до 18.44 часова дејствовано је са 75 противградних станица, саопштено је из "Противградне превентиве".

На територији Градишке испаљена је 81 ракета, Лакташа 12, Српца 22, Козарске Дубице 33, Приједора 16, Бањалуке пет, Прњавора и Новог Града по осам, Дервенте 35, Добоја, Брода, Вукосавља и Модриче по двије, Шамца шест и Костајнице четири.

Због нестабилне временске ситуације систем противградне заштите био је у стању приправности од 14.00 до 23.00 часа, а током дана постојале су повремене забране кориштења ваздушног простора због сигурности авиосаобраћаја.

"Противградна превентива" јуче је од 15.00 часова пратила формирање и јачање градоносног процеса сјеверно од Бихаћа и његово премјештање према истоку-сјевероистоку на који је дјеловала.

Мезоциклонски систем, који се кретао у правцу југозапад-сјевероисток, повремено је достизао ширину већу од 45 километара, а јучерашње дејство "Противградне превентиве" издваја се по највећем броју испаљених ракета и по брзини испаљивања.

Стријелци су на терену, осим јаких пљускова и олујног вјетра, пријавили и појаву града на територији Градишке и Дервенте, а суградице у Сребренику и Братунaц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана