Ирена Јолџић: Радници Центра за социјални рад о сексуалном злостављању дјевојчице сазнали након мјесец дана

ГС
Ирена Јолџић: Радници Центра за социјални рад о сексуалном злостављању дјевојчице сазнали након мјесец дана

БАЊАЛУКА - О случају сексуалног злостављања дјевојчице у Дому „Рада Врањешевић“ радници бањалучког Центра за социјални рад сазнали су тек мјесец дана након што се он десио. Полиција их није обавијестила о томе, изјавила је директорка Центра за социјални рад Ирена Јолџић за Јутарњи програм РТРС-а.

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор портиру Дома за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“ А.К. (42) из Бањалуке због сумње да је обљубио тринаестогодишњу штићеницу ове установе.

Јолџићева је рекла да је дјевојчица тренутно збринута и да ће она дати све од себе да дијете остане ту гдје јесте.

-Веома је тешко ту дјевојчицу сада ставити у хранитељску породицу. Немамо ни установу у коју би се дијете могло смјестити - нагласила је Јолџићева.

Замјеник омбудсмана за дјецу Републике Српске Нада Граховац истакла је да се о оваквим проблемима треба говорити прије него што се злочин деси.

- Ми годинама указујемо на потребу системских мјера. Појединачни случај може само отворити проблем до краја. Ми уназад двије године немамо годишњи извјештај о насиљу над дјецом, а то су показатељи у којем правцу требамо ићи, шта нам недостаје - рекла је Граховац.

Она је упозорила да „полазимо од тога да довољно знамо, а не знамо, ни као појединци, нити као институције“.

- Сви који су одговорни морају заједно радити на овом случају. Не може се једна институција бранити да је то посао неког другог. Ако дијете није добило подршку, сви смо заказали - упозорила је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана