Инвеститор из Новог Сада ће градити савремену болницу у Брчком

СРНА
Foto: agencije

БРЧКО - Инвеститор из Новог Сада градиће у Брчком савремену болницу у чију градњу ће да уложи 19.000.000 евра.

Болница ће се градити на површини од девет дунума, коју је дистрикт продао новосадском инвеститору за пола милиона КМ путем специјалне погодбе. Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да је процијењена цијена Дирекције за финансије дистрикта, по којој је новосадском инвеститору продато девет дунума земље, коректна цијена те да није било потребе за њеним смањењем јер се инвеститору већ погодовало на начин да није било конкуренције у располагању овом имовином.

"Мислим да ономе који жели да инвестира десетине милиона евра, како је то речено у овој инвестицији, не би требало да буде проблем да издвоји пола милиона марака за земљиште", рекао је Милић синоћ новинарима по окончању 20. редовне сједнице Скупштине.

Милић је истакао да су кроз овај поступак осигурани интереси дистрикта Брчко, те да ова специјална погодба, као једна у низу које ће бити реализована у наредном периоду, указује и на потребу измјене Закона о располагању јавном имовином. "Било би неопходно да у ланцу одлучивања о специјалној погодби буду и ресорна одјељења Владе.

У овом конкретном случају то је Одјељење за здравство које би могло да анализира вриједност специјалне погодбе са становишта дјелатности на коју се она односи", појаснио је Милић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана