Институт за јавно здравство: Разматра се могућност укидања ванредне ситуације

Срна
Институт за јавно здравство: Разматра се могућност укидања ванредне ситуације

БАЊАЛУКА - Институт за јавно здравство Републике Српске разматра параметре који се односе на тренутну епидемиолошку ситуацију у вези са евентуалним укидањем ванредне ситуације у Српској која је уведена због пандемије вуриса корона, речено је Срни у овој здравственој установи. У Институту напомињу да је тренутна епидемиолошка ситуација у вези са ковидом 19 у Републици Српској стабилна.

"Када говоримо о укидању ванредне ситуације, Институт у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Српске разматра све параметре у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом, као и мјере које су још на снази", истакли су у Институту.

Влада Републике Српске прогласила је 16. марта 2020. године ванредну ситуацију за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације усљед појаве вируса корона. Доношењем ове одлуке, снаге за заштиту и спасавање, сходно Закону о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, стављене су под команду Републичког штаба за ванредне ситуације.

Свјетска здравствена организација саопштила је 5. маја да ковид 19 више не представља глобалну ванредну ситуацију, што је велики корак ка окончању пандемије у току које преминуло више од 6,9 милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана