Инспектори узимају узорке у хотелу "Небојша" на Јахорини, резултати до петка

Милијана Латиновић
Инспектори узимају узорке у хотелу "Небојша" на Јахорини, резултати до петка

ЈАХОРИНА, ПРИЈЕДОР – Инспекција за контролу хране и инспектори Института за јавно здравство РС су тренутно у хотелу "Небојша" узимају узорке. Надам се да ћемо резултате имати у петак како бисмо и ми знали о чему се ради, а до тада све доласке смо отказали, рекли су то за "Глас Српске" у овом угоститељском објекту на Јахорини.

Група ученика петог разреда из приједорске Основне школе "Петар Кочић" синоћ се вратила из овог хотела гдје су имали школу у природи, зато што је скоро половина од 91 ученика добила стомачне тегобе, а њих 16 завршило и на инфузији.

У хотелу истичу да је ово први пут да се овако нешто догоди и да ни сами не знају шта је узрок.

- Гостију у хотелу тренутно нема, ово је период када нам долазе ђаци све је прилагођено школама у природи и тако је већ годинама. Никада нам се ништа слично није догодило. Школе су стално тражиле да долазе код нас. Надам се да ће се утврдити шта се десило. Све што смо могли послати на контролу, послали смо – рекли су у хотелу "Небојша" и додали да ће информисати јавност чим добију резултате анализа.

Директорица ОШ "Петар Кочић" Гордана Босанчић рекла је за "Глас" да су ђаци код својих кућа и да су боље.

- Школа у природи прекинута је 24 часа раније. У недјељу у вечерњим часовима појавили су се симптоми мучнине и повраћања код дјеце.Током те ноћи учитељи су  водили ђале у хитну на Палама, њих 16 је тада примило инфузију. Видјевши да све већи број ђака има симптоме тражили смо од агенције да се дјеца врате кући. Док су јуче чекали аутобусе да се врате растао је број дјеце која повраћају- рекла је Босанчићева.

Додала је да су ученици деветог разреда ове школе за двије седмице требали на екскурзију у исти хотел те да је сада све под упитником.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана