Инспекторат саопштио шта ће предузети након тровања радника у Српцу

Анита Јанковић Речевић
Инспекторат саопштио шта ће предузети након тровања радника у Српцу

БАЊАЛУКА – Републичка инспекција за храну изузела је јутрос узорке хране коју су јуче конзумирали радници „Перутнине птуј“ у Српцу, а који су након тога завршили у болници због стомачних тегоба.

У Инспекторату Српске рекли су за „Глас“ да су се ,на основу сазнања да је јуче у поподневним часовима већи број радника компаније „Перутнина птуј“ осјетио стомачне тегобе које буде сумњу на тровање храном, јутрос заједно са представницима Института за јавно здравство РС упутили на лице мјеста.

- Извршено је изузимање узорака хране која је послуживана, и исти се достављају на лабораторијску анализу како би се са сигурношћу утврдило да ли је узрок здравствених тегоба тровање храном – навели су у Инспекторату.

Додали су да контрола подразумијева и провјеру хигијенско-санитарних услова у кухињи и самој мензи, опреме која се користи приликом припреме хране, сировина и начин манипулације са истима, санитарни статус радника која припремају и послужују храну.

- За сада још увијек није могуће потврдити који је узрок здравствених тегоба радника, инспекцијски надзор је у току, те ћемо након свих извршених провјера и анализа имати конкретну информацију – рекли су у Инспекторату.

Радници команије „Перутнина птуј“, њих 16, затражило је јуче помоћ љекара због стомачних тегоба.

Велибор Поповић, директор "Перутнине Птуј" из Српца, казао је да се 16 радника ове компаније у сриједу навече након оброка пожалило на стомачне тегобе и да су се одмах пријавили србачком Дому здравља, а да су након тога упућени на Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана