Иновације и дигитализација у фокусу "Ddays"

М. В.
Иновације и дигитализација у фокусу "Ddays"

БАЊАЛУКА - Тема друге регионалне дигитална конференције "Ddays" под називом Дигитализација земаља ЈИЕ - "One way ticket" која ће се одржати 16. и 17. јуна у хотелу "Медитеран" у Бечићима, биће дигитализација и иновације у свим сферама пословања јавног и приватног сектора.

У фокусу конференције биће повећање продуктивности компанија увођењем иновација, финансијски и технички облици подршке процесима дигитализације, "fin tech" - унапређење платформи за безготовинско плаћање, сигурност и едукација потрошача у сфери онлине плаћања, дигитализација јавне управе, предузетничка инфраструктура за иновационе компаније, "block chain" и "cyber security" и друге теме.

Панелисти, предавачи и модератори су представници релевантних асоцијација, јавних и приватних компанија, финансијских и јавних институција, међународних организација и академске заједнице.

Конференција је намијењена топ и средњем нивоу менаџмента јавних и приватних предузећа, јавне управе, општина и градова, међународних и невладиних организација, финансијских институција, образовних институција, ИТ компанија, иновативних компанија, медија и других.

На конференцију ће бити позвани учесници из БиХ и цијелог региона ЈИЕ.

Обезбијеђен је долазак више од 40 врхунских предавача међу којима су виши потпредсједник "Deutche Telekomа" Борислав Тадић, некадашњи савјетник за стратешке пословне моделе  "McKinseya", а сада шеф у "Инфобипу" Иван Остојић, Џошуа Бел, виши ИТ консултант за сигурност у компанији "Телеџиом" из Берлина лидера у ИТ консалтинг услугама, Даворин Миљић главни ИТ консултант, један од најзаслужнијих људи за успјешну дигитализацију Универзитета у Грацу.

Организатори најављују да "Ddays" није конференција гдје ће се причати о техничким појединостима појединих софтвера и технологија, већ о конкретним проблемима у свакодневном пословању и рјешењима које дигитализација пословања омогућава. 

Све то чућемо од учесника конференције који су директно укључени у разне сфере дигитализације у јавном и приватном сектору и могу говорити из личног искуства о проблемима и бенефитима које доноси дигитализација. Нови погледи, знања и контакти остварени на конференцији сигурно ће допринијети ширењу увида шта се може урадити већ данас у БиХ и које организације и компаније нам финансијски и технички могу у томе помоћи, али и како се на нашим просторима могу правити пројекти на највишем технолошко-научном нивоу. 

Више о темама и предавачима можете сазнати на сајту конференције www.digitalnakonferencija.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана