Именовани носиоци правосудних функција

Srna
Foto: Rtrs

Високи судски и тужилачки савјет БиХ данас је именовао Мињу Мирвић за судију Окружног привредног суда у Источном Сарајеву, Сандру Будишу за судију Окружног привредног суда у Бањалуци и Милицу Станковић за судију Основног суда у Требињу.

Тарик Црнкић и Сања Љубоје Ромић именовани су за тужиоце Тужилаштва БиХ.

За судију Општинског суда у Босанској Крупи именована је Маида Берберовић, док ће Сенад Калтак обављати фуккцију судије у Општинском суду у Јајцу.

Данијел Јовановић именован је на позицију судије Општинског суда у Бихаћу, Адис Пољић за судију Општинског суда у Живиницама, а Адис Мехић и Борис Цвитановић за судије Општинског суда у Травнику.

Нове судије Општинског суда у Тузли су Сенада Узуновић и Ведран Милашиновић.

Новоименовани носиоци правосудне функције ступиће на дужност 1. јула, саопштено је из ВСТС-а.

При доношењу одлуке о именовању, ВСТС БиХ је, између осталог, узео у обзир критерије попут стручног знања, радног искуства и радних резултата кандидата, као и стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери.

При именовању, ВСТС примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана